Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritiserar polisledning

Annons

Det säger kommunalrådet Bo Pettersson som efterlyser en dialog med länets polisledning.

Omkring hälften av länets polisstationer hotas av nedläggning när polisen i Dalarna ska spara pengar för att klara budgeten.

Polisstationen i Leksand hör till de utpekade. Kommunalrådet Bo Pettersson är mycket förvånad över hur polisledningen sköter informationen.

- Jag har bara fått information om polisens planer via media och andra instanser. Inget från polismyndigheten.

- Annat var det när Posten skulle omorganisera. De höll oss underrättade löpande, säger Bo Pettersson.

För att få en dialog med polisledningen i Dalarna inbjuder nu kommunalrådet i Leksand länspolismästare Matts Johansson och polisstyrelsens ordförande Ingabritt Kronnäs-Sammils till nästa kommunstyrelsemöte.

- Jag vill inte gå händelserna i förväg, men vi måste tillsammans gå igenom hur polisen kan spara pengar. Det här är ingen ensak för polisen utan en angelägenhet för hela samhället.

- Det måste finnas en polisstation i Leksand dit allmänheten kan vända sig. Med polisstation menar jag en fungerande polisstation, ingen värmestuga för "stafett"-poliser från olika håll i länet, fortsätter Bo Pettersson.

Han är också mycket kritisk till rikspolischefen Sten Heckschers uttalande i tv om att det är bättre med poliser i bilar än polisstationer.

- Rikspolischefen har inget perspektiv på polisarbetet. Det han sa är en skymf mot medborgarna och han borde be om ursäkt! avslutar kommunalrådet i Leksand.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons