Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritisera inte - stöd oss!

Annons

Svar till Gunne-Britt SPI:

Du skriver om alla dessa förändringar inom äldreomsorgen, till exempel om att servicehusen görs om till eget boende. Beslut togs i omsorgsnämnden den 3 oktober 2003 och i kommunalfullmäktige den 27 november 2003.

Som du vet, så blir detta ingen större förändring för de boende. Hemtjänstpersonalen kommer som tidigare att jobba på samma sätt och med samma tjänster som de gjort tidigare (behovsbedömt). Det blir alltså ingen förändring.

Den sjukvårdande delen (sjuksköterskorna) kommer att utföras av Landstinget istället för Borlänge kommun.

När det gäller nattpersonalen så tillhör de i dag nattpatrullen, men är stationerad i närområdet (Tjärna Ängar).

De kommer alltså precis som tidigare när de boende larmar.

Från omsorgsnämndens sida anser vi det mycket viktigt att restaurangen blir kvar, men vem som kommer att driva den är inte klart. Det enda vi vet är att någon kommer att driva den i privat eller kooperativ form. Då pratar jag om Tjärna Ängar.

Det är viktigt med den sociala kontakten, att kunna gå och äta lunch tillsammans precis som man gör idag, inte behöva äta matlådan i ensamhet i den egna lägenheten.

Vad gäller terapiverksamheten, så har vi överhuvudtaget inte sagt att den ska bort - inte på något ställe. Som du vet så har jag, tillsammans med nämnden, hela tiden jobbat för att pensionärerna ska ha något att aktivera sig med.

Vi från omsorgsnämnden gör allt vad vi kan med de resurser vi har att jobba med, och gör allt för att inte kvalitén ska försämras.

Omsorgsnämnden tittar redan nu på hur vi ska möta framtidens ökade vårdbehov, så att vi även i fortsättningen kan ha en bra kvalité på äldreomsorgen i Borlänge kommun.

Om det är mej du kallar för toppolitiker, så har jag inte glömt, och kommer inte att glömma de gamla och sjuka, och jag ska göra allt vad som står i min makt, för att vi även i fortsättningen ska bedriva en bra äldrevård, och jag hoppas att du kommer att stödja mig i nämnden i de frågorna.

Doris Brodén

Omsorgsnämndens ordförande

Mer läsning

Annons