Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritik upprör Drugge

Annons

I gårdagens tidning anklagade Erik Wagner Hedemora kommun för att köpa alkohol för skattepengar i stället för att köpa mjölk till skolorna.
Kommunalrådet Gun Drugge reagerar starkt mot påståendena.
– I Hedemora kommun får alla barn mjölk alla dagar i skolan. Vi är också på gång med att införa ekologisk mjölk i skolorna. Den mjölken kostar lite mer, men det är det värt, säger Drugge.
Hon fick i går telefonsamtal från några medborgare som undrade hur det står till i kommunen.
– Jag reagerar också på det Wagner säger när han uppmanar politiker att betala själva för alkohol vid restaurangbesök. Vi har tydliga regler för hur det får gå till. Jag tycker inte om att han beskyller oss för att gå ut och dricka alkohol på kommunens bekostnad.
I gårdagens tidning berättade Drugge att det bara var vid ett enda tillfälle under 2003 som kommunen bjöd på vin eller öl. Det var vid ett besök från en utländsk vänort.
I dag visar det sig att Unf och dess ordförande Erik Wagner aldrig varit i Hedemora för att ta reda på hur det går till vid extern representation.

Har du varit i Hedemora?
– Inte inför det här, nej. Men jag varit där andra gånger och föreläst för Unf, eller det var nog i Leksand jag var, säger Erik Wagner.

Hur har du fått uppgifterna?
– Vi har skickat ut en enkät till kommunerna, så det är deras svar som vi bygger det här på. Vi frågade efter hur Hedemora kommuns regler ser ut.

Är inte anklagelserna felaktiga?
– I går kollade jag med journalister som kollat det här, det gällde andra kommuner också, där man sagt att man bara druckit för tre tusen kronor eller vad det var förra året. Oavsett hur mycket pengar det är så är det ju ändå principen det handlar om. Även om det bara handlar om en tusenlapp kan man ju göra nyttigare saker för den tusenlappen än att köpa alkohol, säger Erik Wagner.
Hedemoras kommunråd säger att det finns pengar till mjölk åt alla barn i Hedemora. Dessutom till ekomjölk.
– Men det var ju bra, säger Wagner.

Hur blir ni bemötta under kampanjen?
– Vi blir positivt bemötta. De kommuner som tycker det är okej att köpa alkohol får ju faktiskt räkna med att få lite skit, säger Erik Wagner.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons