Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritik mot okänt bolag

Annons

Samtidigt har Falun Digital Park stora ekonomiska problem och vänder sig till kommunen för att få hjälp.

Företagare som tidningen har talat med är kritiska mot att Falun Digital Park saknar en trovärdig affärsplan, samtidigt som bolaget misslyckats med att knyta kontakter med det lokala näringslivet.

Nu förbereds ett möte mellan styrelsen för bolaget och kommunledningen. På dagordningen står bland annat eventuella bidrag från kommunen.

I Falun finns tänkbara kunder och samarbetspartners till Falun Digital Park. Men många i näringslivet har ingen aning om vad bolaget står för.

En av dem är Mikael Lindell som är vd för snabbväxande HL Display.

- Jag har försökt att engagera mig i Faluns profilområden. Inom området it/media är det ju tänkt att Falun Digital Park skulle spela en viktig roll. Därför försökte jag få mer information om företaget, säger Mikael Lindell.

Mikael berättar att han tidigare har jobbat 14 år inom IT-branschen och har en bred allmänkunskap om ämnet. Ändå har han ingen aning om vad Falun Digital Park sysslar med och vilken nytta bolaget i framtiden kan göra för kommunen.

- Jag är kritisk till att vi företagare i Falun inte fått information om bolaget. Risken är ju att vi missar en fin möjlighet till samarbete. Det skulle ju vara till skada för båda parter, menar Mikael Lindell.

Ett annat snabbväxande företag är Dellner Brakes, som gör allt större affärer i bland annat Asien. Deras vd, Niklas Jonsson känner inte heller till Falun Digital Park.

Han varnar ledningen för Falun Digital Park att glömma bort hemmamarknaden.

- Är man inte stark på hemmaplan så kan man inte heller lyckas med exporten. Det är bara att titta på framgångsrika svenska företag. De är alltid starka hemma, säger han.

Håkan Östlund, vd för Göthes, har tidigare haft ett samarbete med Falun Digital Park. Han betonar vikten av att bolaget verkligen går ut och informerar om den kunskap som finns inom bolaget.

Samtidigt anser Håkan Östlund att Falun Digital Park snart måste stå på egna ben.

- Det vore bra om bolaget fick testa sin affärsidé och se om man kan klara av att stå på egna ben utan bidrag från kommunen. Annars handlar det ju om planekonomi ,säger han.

Stig Hellberg, regionchef på Verkstadsindustrier, berättar att han bjudit in representanter från Falun Digital Park för att få information om verksamhet. Inget hände.

- Jag har tänkt på att de borde tagit fasta på erbjudandet att visa upp sig. Tidigare ansågs det att det här handlade det om några personer som satt högt uppe i ett hus och hade något kul för sig med sina datorer, menar Stig Hellberg.

Mer läsning

Annons