Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritik mot kroppsvisitationen "Har aldrig blivit så förnedrad

Annons

"Att man skall bli utsatt för en så fullständigt sanslös kränkande behandling av funktionärer på en elitseriematch trodde vi inte var möjligt...."

"Min fru tog mycket illa vid sig när en kille i gul jacka kom fram och tafsade på henne..", heter det bland annat i insändaren.

Vi frågar, i en paus i matchen Mora-MoDo, Mora IK:s säkerhetsansvarige, Per Kjellin, samt Mattias Rosborg, chef för match-värdarna (de gula jackorna) om visitation av hockeypubliken är en isolerad företeelse bara i Mora ?

- Det här är kutym på alla arenor och om vi talar om lördagens match beslagtogs bland annat en väska med sprit och ammunition, berättar Per Kjellin.

Han tillägger att efter matchen påträffades en skalpell som någon haft med sig i arenan.

- Vem går på ishockey utrustad med skalpell, frågar sig Kjellin och tillägger att det tyvärr inte är alla som går på ishockey för att de älskar sporten.

Mattias Rosborg fyller i med att det finns människor bland publiken som går in och gömmer saker på toaletten för senare bruk, bland annat sprit.

- Vem som helst har rätt att neka visitation, men då kommer de heller inte in på arenan, säger Kjellin och Rosborg.

Angående uppgiften om att en manligt matchvärd "tafsat på en kvinna" är de båda mera frågande.

- I största möjliga utsträckning är det kvinnliga matchvärdar som visiterar det kvinnliga inslaget i publiken, anger de båda och de vill avslutningsvis poängtera.

- Det är absolut inte för att kränka någon vi utför visitationen utan det är en åtgärd för allas säkerhet.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons