Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritik mot fiaskot

Annons

- Dessutom måste vi ha bättre samverkan med Falun och andra grannkommuner vid liknande arrangemang, säger Ingemar Ström. Samtidigt med jazzfestivalen i Borlänge pågick det stora Falu-kalaset.

Ström ger ändå arrangörerna Loa Andersson och Sven-Erik Roos en eloge för deras initiativ och hoppas att jazzfestivalen återkommer men i mindre kostym och med bättre marknadsföring.

- I Borlänge säger man ofta att politikerna inte gör något för centrum men nu har vi två privatpersoner som satsat och vi vet inte vad slutnotan kommer att sluta på säger Ingemar Ström.

Marknadsföringen har skett med hjälp av en av lokaltidningarna och sägs ha täckt en stor del av Mellansverige.

- Men jag fick veta att det skulle bli jazzfestival först två veckor före festivalen och jag bor ändå i centrum, säger Ingemar Ström.

Ström skulle helst vilja ha jazzfestivalen mitt i sommaren men inser att det är nära nog omöjligt med tanke på att de flesta musikerna redan är uppbokade på andra ställen.

- Vi skulle behöva en återkommande tradjazzfestival i Borlänge som ett begrepp i hela landet. Jag vill påstå att det var mycket hög kvalité på utbudet men att sex stationer med olika orkestrar kanske är lite väl mycket för Borlänge, säger Ingemar Ström.

BERNDT NORBERG

Mer läsning

Annons