Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritik mot dålig väg

Annons

Att ta sig fram med rollator är svårt.

- Vi har nyligen gjort en promenad i stadskärnan och såg att det är dåligt med hål och ojämnheter och vi hade även gatuchefen med och han är medveten om bristerna, sade Ulla Högberg (s), vice ordförande i nämnden och ordförande i handikapprådet.

Förutom hål och ojämnheter är det också problem med att folk ställer cyklar på trottoarer, plus att det många använder trottoarerna som cykelbanor.

Det sistnämnda underströk Irma Haase, som också tog chansen att gästa frågestunden.

Hon undrade om ett planerat boende på Falkgränd. Karl-Erik Finnäs (c), ordförande i nämnden, förklarade att det inte var en fråga som var uppe vid mötet. Det är Säterbostäder som planerar att anpassa bostäderna för äldre och nyligen hölls ett stormöte som lockade många intresserade.

Kicki Fält kom till frågestunden för att få veta om uppföljningen av en utredning gällande omsorg om psykiskt funktionshindrade personer. Bengt Eriksson skulle informera nämnden om detta vid onsdagens möte, men mötet drog ut på tiden och informationen hade inte hunnit ges innan det var dags för frågestunden.

Fält fick även besked om att utredningen kommer att presenteras för RSMH.

Frågestunden var inte välbesökt precis, bara fyra personer kom till mötet för att diskutera och fråga om saker som rör äldre och handikappade.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons