Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritik för vägproblem

Annons

- I samband med den svåra halkan som inträffade mellan jul och nyår skrev jag till Vägverket och begärde ett sammanträffande. Det har nu gått en och en halv månad och jag har inte hört ett knyst. Så kan i alla fall inte jag behandla mina kunder, då fick vi slå igen ganska snart. Man kunde åtminstone förvänta sig ett svar från de ansvariga. Det känns som att man inte blir tagen på allvar, säger en upprörd Fredrik Larsson.

Mellan jul och nyår var det 100-tals gäster som inte kunde ta sig fram till och från Stöten på grund av blixthalkan som gjorde att vägen var blockerad av dikeskörda bussar och bilar.

Samma vädertyp rådde i onsdags och halkan var lika besvärlig nu. Man har tydligen inget lärt av de trafikproblem som kan drabba den här vägsträckan.

- Det verkar faktiskt som att man prioriterar fjällvägen fram till korsningen mot Stöten och vidare mot Norge. Häromdagen hyvlades fjällvägen, men hyveln vände vid Stötenkorsningen. Då vi klagade hos vägjouren kom hyveln tillbaka nästa dag och tog Stötenvägen, men då kom hyveln en stund efter sandbilen och skrapade bort sanden som just lagts på. Jag begriper inte hur det är organiserat, säger Larsson.

Nu kräver han att Vägverket kallar till ett möte med berörda. Fredrik Larsson uppger att han har stöd av turistnäringen i Sälenfjällen, kommunen, räddningstjänsten, polis och åkerier för krav på en bättre väghållning på en riksväg fram till en av landets största fjällanläggningar.

- Man kan bara hoppas att det inte hinner inträffa någon större olycka innan vi får ett vägunderhåll värt namnet. Jag tror inte att problemen ska skyllas på entreprenören, utan på Vägverkets upphandling, säger Fredrik Larsson.

Han menar att det behövs större resurser till Stötenvägen i form av fler sandbilar, ett sandlager på närmare håll än i Sälen och kanske en ny beläggning så att vägen vid vinterföre inte blir så spårig och besvärlig.

- Det är sådana frågor vi vill diskutera med Vägverket, innan det händer någon olycka, säger Fredrik Larsson.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons