Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kristineelever visade konstnärlig mångfald

Annons

Det var deltagare från kurserna i bild på Kristinegymnasiet som ställde ut i entréhallen. Ett 60-tal elever fanns med på utställningen och det finns fyra specialkurser i bild som eleverna kan välja att gå.

- Alla elever som deltar i en bildkurs finns med på utställningen. Jag har försökt att räkna alla konstverk, då kom jag bara fram till att det är väldigt många, säger Björn Tigerstedt.

Det egna intresset har fått styra vad eleverna valt att fokusera på.

- Några elever frågade om det var okej att måla graffiti, säger Björn.

Eftersom graffiti också kan räknas som konst finns nu flera stora målningar på träplattor som ska placeras ut i skolan. Veronica Rostock läser på humanvetarprogrammet och valde att arbeta med den japanska tecknarstilen manga, mest känd i serietidningsformatet.

- Manga är kul och lite udda. Jag har skapat karaktärerna som sedan ska vara med i ett serie- album, säger Veronica och visar på skisser och färdiga bilder.

Att använda olika trycktekniker för att skapa grafiska bilder och mönster har också ingått som ett kursmoment. Avtryck av allt från plåster till tidningar kan användas för att skapa bilder.

- Det mesta jag gjort är experimentell grafik, använt olika föremål för att trycka bilderna, säger Anna Berglund, även hon elev på humanvetarprogrammet.

CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons