Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kristallen slår tillbaka mot kritik

Annons

Nyström ansåg att Kristallen genom att erbjuda kommunens anställda dagens rätt för ett kupongpris på 35 kronor per portion utövade illojal konkurrens mot privata näringsidkare. Han var också

irriterad över att Kristallen även sålde matlådor.

Carl-Erik Nyström måtte inte vara rätt orienterad om verksamheten, anser Monica Olsson. Några matlådor säljs inte längre. Den verksamheten har Carl-Erik Nyström i själva verket redan stoppat via sina kontakter med socialchefen Ulf Johansson, uppger hon.

Att Kristallen skulle utgöra ett hot mot andra lunchrestauranger så de riskerar att få slå igen är helt befängt, anser Monica Olsson.

- Jag tycker Carl-Erik Nyström tar i lite väl mycket. Vi lagar och säljer bara 20 portioner om dagen. Hur skulle vi kunna utgöra ett hot, säger hon.

Kristallen har 12 anställda som går på varierande scheman. De är arbetshandikappade och det här är en chans för dem att komma tillbaka till arbetslivet, påpekar Monica Olsson.

- Och sådan verksamhet ska kommunen hjälpa till med. Men det gäller ju också att hitta vettiga arbetsuppgifter och det här är en sådan, säger hon.

Hon kommer nu att bjuda in Carl-Erik Nyström för att titta närmare på den verksamhet han kritiserat.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons