Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krismöte efter olyckan

Annons

- Jag är jätteglad att se er och vi har från skolans sida lagt upp en särskilt program för den här dagen, berättade rektor Lotten Kluck när hon inledde den allmänna samlingen.

- Vi som inte var med har alla insett hur avgörande det var att alla ni som satt i bussen också använde säkerhetsbältet.

- Min tacksamhet går därför till bussföraren; hur var det möjligt att få så många livfulla sjätteklassare att inte bryta mot en order att inte lossa på bältet? undrade Lotten Kluck och smålog mot föräldrarna i klassrummet.

Bussförare Lennart Larsson från Malung fick beröm också av de 23 elevernas föräldrar.

- Olyckan hade säkert fått allvarliga konsekvenser om inte eleverna i suttit på sina platser och fastbältade när bussen tvingades bromsa så häftig, menade en av de föräldrar som kommit till informationsmötet.

Under förmiddagen fick elevernas föräldrar träffa Lena Östlund och Olle Larsson från ambulanssjukvården i Vansbro. De båda ambulanssjuksköterskorna är specialutbildade i krishantering och berättade för föräldrarna om vad som händer när människor bearbetar traumatiska händelser.

Skolsköterskan Lillemor Tännström fanns också på plats i skolan för att hjälpa både elever och anhöriga. Alla som önskade erbjöds enskilt samtal och med föräldrarna diskuterades också försäkringsfrågor som kan bli aktuella efter olyckan, även om ingen elev kom till allvarlig skada.

Några av eleverna ville träffa skolsköterskan, några andra har aviserat att de vill återkomma vid ett senare tillfälle.

Efter någon timme kunde rektor Lotten Kluck konstatera att skolans planläggning fungerat helt enligt planerna.

- Nu kan vi gå vidare med det ordinarie skolarbetet. Jag upplever att alla inblandade parter är nöjda med vad som gjorts.

På skolgården i Myrbacka föreföll också allt normalt. De elever som inte berördes av söndagens otäcka olycka, lekte och stojade som de flesta andra skoldagar.

CHRISTER GRUHS

Mer läsning

Annons