Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krisgrupper i beredskap för barn som behöver stöd

Annons

Detta med anledning av att den så kallade "Volvomannen" har varit verksam i skolans närhet. Där har minst två flickor blivit sexuellt ofredade på gatan intill skolområdet.

Skolledningen ser mycket allvarligt på det inträffade och redan på måndagen föranledde de misstänkta sexbrotten mot flickorna att arbetsledarna kallades samman till möte.

- Då bestämdes att föräldrarepresentanterna skulle ringas upp och informeras om det inträffade. Dessa har i sin tur varit i kontakt med övriga föräldrar till barn på skolan, fortsätter Gradin.

- Alla är nu väl medvetna om vad som har hänt och de pratar om det här med sina barn.

Rektor Gradin understryker att skolledningen och personalen är mycket vaksamma på hur det hela kommer att utveckla sig. Lärarna talar på ett lugnt sätt med eleverna om det som har hänt och uppmanar dem att vara på sin vakt om eller när den silvergrå Volvon dyker upp igen.

Barbro Nystedt, chef för social- och utbildningsförvaltningens resursgrupp, låter förstå att det även där finns en beredskap för att ta hand om och stötta flickor som mår dåligt.

- Men vi går inte in om inte rektorerna signalerar om det. På skolorna finns nämligen redan personal som är duktig på att ta hand om barn och ge dem stöd när det behövs.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons