Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krisgrupp ska skära bort 30 årsanställda

Annons

- Här är det inte frågan om att hyvla. Vi måste skära, anser Hans Jonsson, c, ordförande i socialnämnden som även sitter med i krisgruppen.

Budgetuppföljningen från den sista maj visar ett underskott hos socialförvaltningen med nära två miljoner kronor. Förvaltningen har en totalt budget på totalt 180 miljoner kronor. Prognosen för hela året säger att underskottet blir sex miljoner, men det tror inte Hans Jonsson räcker.

- Åtta miljoner är nog närmare sanningen. I de sex miljonerna har vi inte räknat i Kommunalas nya avtal och den tredje sjukskrivningsveckan som blir arbetsgivarens ansvar.

- Sedan flera år tillbaka har vi dragit på ryggsäcken med ständigt underskott. Flera centrala beslut som till exempel maxtaxan inom äldreomsorgen blir problem för oss. Vi får ingen ekonomisk kompensation för nya åtaganden.

- Vi har besvärligt och för oss gäller långsiktiga besparingar. Vi har kontakt med kommunens finansutskott för att få hjälp med vår situation.

- Det går inte längre att hyvla. Vi måste börja skära och vi kommer att titta på all verksamhet, säger Jonsson.

Åtta miljoner kronormotsvarar cirka 30 årsanställda och redan till socialnämndens första sammanträde efter sommaruppehållet ska krisgruppen, Hans Jonsson, socialchefen Gunnel Gyllander och oppositionspolitiker Ove Hansson, s, lägga fram sina förslag på nedskärningar.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons