Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krisen i Vansbro kan lösas

Annons

Svar till Wahan Harutun,

den 19 februari.

Wahan Harutun skriver att omorganisationen i Vansbro kommer att misslyckas och förstår inte varför kommunstyrelsen sagt nej till hans förslag att spara 400 000 kronor på kulturskolan.

Kristdemokraterna avvisade i höstas förslaget till ny organisation och var tillsammans med två centerpartister de enda som reserverade sig mot kommunfullmäktiges beslut.

När kommunfullmäktige väl fattat beslut har vi kristdemokrater försökt att konstruktivt medverka till att omorganisationen ska gå så bra som möjligt. Vi är medvetna om problemen, det var därför vi sade nej, och tycker det är beklagligt att arbetet gått långsamt och ännu inte resulterat i indragna tjänster.

Vi har agerat för att tempot ska höjas och tänker delta konstruktivt även i det fortsatta arbetet. Om vi hjälps åt över partigränserna ökar möjligheten till framgång.

Beträffande kulturskolan har kommunstyrelsens majoritet gått på kristdemokraternas förslag att kulturskoleverksamheten integreras i ordinarie verksamhet, enligt läroplanen, samt att besparingarna, 400 000 kronor, ej drabbar andra ämnen och att instrumentalundervisningen bibehålls.

Kommunstyrelsen har sagt ja till besparingen på 400 000 kronor för år 2004 och en miljon kronor per år från år 2005.

TORSTEN LARSSON (KD)

Mer läsning

Annons