Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krisen för Allards tycks vara över

Annons

Den 14 februari sker ackordsförhandlingar i tingsrätten. Då blir det slut på den mardröm på Allards som pågått sedan maj förra året.

- Vi är i hamn, säger Allards rekonstruktör Göran Grundén.

Gladast av alla över det beskedet är Peo Eriksson, vd på Allards. Han har under hela hösten jobbat mycket hårt för att få tillräckligt många fordringsägare att ställa upp på en ackordsuppgörelse.

- Nu känns det mycket skönt. Den akuta krisen är över. Men jag vet samtidigt att det är mycket arbete som återstår. Alla svenska företag lever i dag under press, säger Peo Eriksson, som samtidigt säger att han känner stor glädje över att de 50 anställda inte skulle behöver drabbas av att företaget, de jobbar på, går i konkurs.

Men ett tag såg det tufft ut. Det var i maj som Allards Verkstäder begärdes i konkurs, trots att företaget hade mycket stora order på gång.

Problemet var att Allards hade expanderat mycket samtidigt som man gjorde misstaget att amortera lånen i för hög takt.

Resultatet blev akut likviditetsproblem vilket innebar svårigheter att betala de löpande kostnaderna. Allards hade helt enkelt fått växtvärk.

Men efter en intensiv höst och vinter har nu ledningen för Allards fått 75 procent av fordringsägarna, som sammanlagt står för 75 procent av skulderna, att ställa upp på en ackordsuppgörelse.

Det var kravet för att detta skulle kunna fastställas i en tingsförhandling och Allards skulle kunna se framåt. Den förhandlingen sker alltså den 14 februari.

Det är först då som Peo Eriksson känner att han vill andas ut och på allvar sikta på framtiden.

Men rekonstruktören Göran Grundén är lugn.

- Mötet den 14 februari är en formalitet. Det kommer inte att hända något. Vi är i hamn.

ANDERS HANSSON

Mer läsning

Annons