Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kräver fler fritidsgårdar

Annons

För någon vecka sedan visade statistik att Bullermyren är det område i Borlänge som är mest drabbat när det gäller ungdomsbrott.

- Många ungdomar har ingenstans att vara och då söker de sig till annat, säger Camilla Larsson, ordförande i Hyresgästföreningen.

Därför kräver hon och hennes medlemmar att Borlänge kommun gör något. De har uppmärksammat att det saknas fritidsgårdar i Tunabyggens bostadsområden som Bullermyren/Hagalund och Forssa/Hushagen.

- Vi vill ha fritidsgårdar där så att ungdomarna har någonstans att vara, säger Camilla Larsson.

Av erfarenhet vet hon att det hjälper mot buslivet. I Skräddarbacken öppnade man åter fritidsgården efter ökat klotter och bus mot busstrafiken.

- Där har det blivit bättre sedan vi fick igång fritidsgården igen.

Samtidigt som hon ställer kravet är hon medveten att kommunen har det kärvt med ekonomin. Därför menar Camilla Larsson att kommunen bör tänka i ett långt perspektiv och ha som mål att öppna fritidsgårdar i dessa områden.

- Jag tror att det kan ge bra resultat framöver.

Kommunalrådet Peter Hultqvist försvarar kommunen i frågan.

- Vi har många fritidsgårdar jämfört med andra kommuner, säger han.

Däremot är han positivt inställd till Hyresgästföreningens förslag.

- Jag är självfallet beredd att diskutera det här, men jag vill inte lova någonting. Vi kommer ha ett möte snart och då är det naturligt att vi tar upp det här, säger han.

I samband med detta påpekar Hultqvist att fritidsgårdar inte nödvändigtvis behöver drivas av kommunen. I Kvarnsveden drivs fritidsgården Knuten framgångsrikt av föreningen Unga Örnar.

DIAMANT SALIHU

Mer läsning

Annons