Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kräver fartåtgärder

Annons

Det är många bilister som håller högre hastighet än de 50 kilometer i timmen som gäller på Sätervägen och infarterna i Tallåkern- och Norelundsområdet.

Detta tillsammans med ungdomar som buskör under kvällar och nätter har lett till en oro bland de boende för att en allvarlig olycka kan inträffa.

- Kravet är att något görs åt vägsträckan. Det går för fort på Sätervägen och även in på Lassbovägen. Att inte något barn blivit skadat är konstigt. Hittills har vi hitta flera döda djur, säger Bengt Larsson, ordförande i Norelunds byalag.

- Det är många barn som nu blir skjutsade av sina föräldrar, säger byalagets Sören Larsson, och påpekar att busshållplatserna upplevs som osäkra.

Byalaget har formulerat en skrivelse där man beskriver problemen och 150 personer har skrivit på en namninsamling med förslag på en hastighetssänkning eller vägbulor.

I går överlämnades skrivelsen till Karl-Erik Petterson från miljö- och byggnadsnämnden och Bertil Karlsson, trafiktekniker på Hedemora kommun.

Samtidigt fick man en beskrivning av läget på plats ute i Norelund. Karl-Erik Pettersson hade full förståelse för de boendes synpunkter, det kan finnas en lösning klar innan sommaren.

Fartdämpande upphöjningar, vägbulor, eller avsmalnande väg var några av de alternativ som diskuterades, sänkt hastighet sågs däremot som ett mindre bra alternativ.

- Vi får titta på det här så snart som möjligt, sen är det en teknisk och ekonomisk fråga. Vi måste ha ambitionen att lösa detta.

Frågan om en gång- och cykelbana längs vägen togs också upp till diskussion, även om detta är ett mindre akut ärende.

- Vi håller på med en utredning om cykelbanorna, säger Bertil Karlsson.

CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons