Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kräver fängelsestraff för alla

/
  • Höjd säkerhet. Under hela rättegången om utpressningshärvan med tre häktade från södra Dalarna har det varit skärpt säkerhetskontroll inomhus och avspärrningar utanför säkerhetssalen vid Stockholms tingsrätt. Foto: BÖRJE GUSTAFSON

Annons

Men vice chefsåklagare Per Lindqvist krävde fängelsestraff för 34-åringen för misshandel, två fall av grov utpressning och brott mot inkassolagen.

Åklagaren yrkade även på fängelse för 27-åringen från Ludvika som är misstänkt för misshandel, grov utpressning, vapenbrott, ringa narkotikabrott, dopningsbrott, försök till grov utpressning, brott mot inkassolagen och brott mot knivlagen.

När åklagaren kom fram till 29-åringen från Grängesberg yrkade han på fängelse för medhjälp till misshandel och grov utpressning. Men förklarade att mannen kan släppas ur häktet.

Det var 29-åríngen som kastade en snöboll på ett fönster till en lägenhet i Grängesberg den 16 januari 2006 för att kunna släppa in 34-åringen och 27-åringen som var ute efter 28-åringen från Ludvika. Det var han som blev slagen i ansiktet och utsattes för utpressning.

28-åringen behövde inte vara med på fredagen. Men det mesta handlade ändå om honom när Stockholms tingsrätt avslutade rättegången. Hans kompanjon och delägare i det gemensamma företaget skulle vittna efter lunch till 28-åringens fördel. När vittnet inte kom beslutade tingsrätten om tvångshämtning. Men polisen fick inte tag i honom.

Mer läsning

Annons