Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kräver att kassaservice blir kvar

Annons

Pro i Säter kräver att kassaservice i Säter blir kvar.

Servicen måste bibehållas för att underlätta betalningar och annat för den äldre generationen som inte har tillgång till internet hemma.

Det framfördes när Pro avslutade en av flera cirklar som pågått under vintern.

Frågan om kassaservice är en av flera frågor som Pro i Säter tagit fasta på efter studiecirkeln om vård och omsorg och socialtjänstens äldreomsorg.

-De som inte kan räkna ut sina bidrag lever på andras villor, säger Arto Viitanen, med ett förflutet inom arbetsförmedlingen.

Arto har lett cirklarna i vinter, som har gått på djupet när det gäller bland annat socialtjänstlagen.

Det har handlat om respekt för integritet och självbestämmande och hur hemtjänsten kan underlätta vardagen. Hjälpmedel, bostadsanpassning, trygghetslarm. särskilt äldreboende och många andra frågor har också diskuterats.

Man har också beaktat kostnader för landsting och kommunalt engagemang och läkemedel.

Men framförallt har man tittat på vart man vänder sig för att få hjälp med olika saker. Hur får man hjälp i hemmet och vad gäller för regler om man vill ha färdtjänst±

- Vi vill ha ett ökat inflytande i frågor om äldreboende. Det kan gälla allt från hissar och hjälpmedel till trappavsatser i gamla byggnader.

-Det måste finnas nödvändig service i anslutning till äldreboenden och då även i glesbygden. Jag tror att vi kan bidra med många bra ideér, säger Lasse Andersson, ordförande.

BERNDT NORBERG

Mer läsning

Annons