Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krav på bättre arbetsmiljö

Annons

I december 2000 besökte Arbetsmiljöinspektionen Rättviks kommuns äldrevård. Inspektionen konstaterar nu att Rättviks kommuns fortfarande har arbetsmiljöbrister. Bland annat utsätts enhetscheferna för negativ stress. Inspektionen menar att cheferna har alldeles för stor arbetsbelastning. Brister finns också vid gruppboendet i Dalbyn, där personalen har utsatts för hot och våld från de boende.

Yrkesinspektionen vill se att kommunen snarast tar bort bristerna. Om inte, hotar böter.

I sitt svar till inspektionen pekar socialförvaltningen på att man i juni lade fram en ny plan för bättre arbetsmiljö i Dalbyn. Dessutom har extra personalberedskap införts på prov nattetid. För att lindra stressen för enhetscheferna ska IT-stöd och en program med utvecklingssamtal genomföras.

"Fel väg förbättra

äldrevården"

RÄTTVIK. Den borgerliga majoriteten i socialnämnden vill utreda om obehörig personal kan engageras för att utföra enklare serviceuppdrag åt äldre med vårdbehov i Rättviks kommun. Det ska bland annat handla om hjälp med tvätt och inköp. Socialdemokraterna menar att förslaget är fel väg att gå för att förbättra äldrevården - och reserverade sig därför mot beslutet.

Mer läsning

Annons