Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krav om humanare svensk flyktingpolitik på vänsterårsmöte

Annons

Vänsterpartiet i Ludvika/Grängesberg höll på söndagen sitt årsmöte. Förutom sedvanliga årsmötesförhandlingar med styrelseval, antog partiet också ett uttalande om förändring av flyktingpolitiken.

Årsmötet inleddes med underhållning - Anders Skött sjöng till eget gitarrackompanjemang och Elise Kulla deklamerade egna dikter.

Vid årsmötesförhandlingarna valdes Sten G Johansson till styrelseordförande. För redan sittande ordförande Johansson innebar det ett omval. Även övriga ledamöter i styrelsen omvaldes.

På årsmötet diskuterades bland annat asyl- och flyktingpolitik och här antogs ett uttalande med krav på en humanare asyl- och flyktingpolitik.

Bland annat relaterades till erfarenheterna från naturkatastrofen i Asien, kontra flyktingbarnens verklighet.

"Vem lyssnar på flyktingbarnen?" frågade sig mötesdeltagarna och skildrade traumatiska upplevelser, orsakade inte av naturkatastrof utan av andra människor.

Vittnesmålen om apatiska flyktingbarn som hotas av utvisning har upprört medlemmarna i Vänsterpartiet Ludvika-Grängesberg, som nu kräver att regeringen förändrar flyktingpolitiken så att de apatiska barnen beviljas permanenta uppehållstillstånd och att de asylsökande som vistats i Sverige en längre tid ges amnesti.

LENA RELTE

Mer läsning

Annons