Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kransar bands i Boda

Annons

Mats Bäckstam fäste löven under överseende av Erik Ingels. Många andra hjälpte också till och sakta men säkert blev lövgirlanden allt längre. En bit bort iordningställdes kransarna. Gun Dahl ledde arbetet med van hand. Sara Jons och Annica Efting band blommorna. Annica deltog för första gången, men hon tyckte arbetet med kransarna gått bra:

- Det gick bra, det är ganska lätt. Men det gäller att ha koordinationen, förklarade hon medan de band de sista blommorna på kransarna.

Sara var mycket nöjd med förmiddagens arbete:

- Jag tycker det här är det mysigaste av allt, berättar hon.

Gun Dahl har lång erfarenhet av midsommarförberedelserna i Boda och hon är också sekreterare i hembygdsföreningen. Hon har varit med i närmare 20 års tid och har dessutom arbetat på blomsteraffär tidigare. Nu lär hon upp de som ska föra traditionen vidare. Många hjälpte också till att plocka blommor och sortera efter färger för att underlätta arbetet med kransarna. Efter arbetsinsatsen blev det välförtjänt fika för alla deltagare. Uppskattningsvis deltog närmare 40 personer i arbetet.

På kvällen blev det sedan festtåg genom byn från kyrkvallen till majstångsresningen vid Boda gammelgård.

Och givetvis även lekar, tal, sång och dans till Boda spelmanslag. Senare på kvällen slog midsommarfirarna klackarna i taket då det blev allmän dans på logen till långt in på midsommarnatten.

GÖRAN PERSSON

Mer läsning

Annons