Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kränkande behandling

Annons

De långtidssjukskrivna och föräldralediga i Rättvik har i dagarna mottagit ett brev där man meddelar att det ena av två kriterier för lönesättning kommer att undantas för dessa grupper. Detta innebär mindre löneökning och även i förlängningen lägre sjuk- och föräldrapenning.

Att hävda att vår vilja till flexibilitet inte går att bedöma klingar falskt i mina öron. Jag skulle i morgon dag kunna redogöra för min vilja till flexibilitet.

Jag har fått telefonsamtal och folk är rosenrasande och djupt kränkta. Att vara kommunanställd i vården innebär att man oftast känner sig som ett problem i stället för en medarbetare och en tillgång.

Att vara ofrivilligt sjukskriven, ofta med arbetet som orsak, gör att man känner sig som några sopor som arbetsgivaren helst vill kasta bort.

Ingen från ledningen hör av sig, utom möjligen för att fråga efter nästa läkarintyg. Inga initiativ tas från arbetsgivaren för att reda ut situationen (min erfarenhet). Man går hem och sedan finns man i princip inte.

Jag kommer att forska i om det är lagligt att lönediskriminera både sjuka och föräldralediga. Om det ändå visar sig att ni kan agera på detta sätt bör ni vara medvetna om att ni kränker oss å det grövsta, och fundera på om detta verkligen är en personalpolicy som Rättviks kommun vill stå för.

Marie Winqvist Uska, Rättvik, kroniskt skadad

av stress och trådlösa larm

Mer läsning

Annons