Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krångligt och fängslande

Annons

- Bridgespel på internet är inget för mig, jag vill se partnern och de jag spelar mot. Då kan man försöka luras med lite fiffel och båg, fortsätter han med ett flin.

I lördags spelades tävlingen Barkenträffen i VB-alliansens lokal i hörnet vid korsningen av Engelsbrektsgatan-Skolgatan. Tävlingen pågick från morgonen till sen eftermiddag och lokalen var fylld av spelsugna bridgeutövare.

Tävlingsledaren Sven-Åke Dellestrand, 69 år, från Fagersta har spelat bridge sedan i början av 1950-talet och spelar fortfarande minst en gång i veckan.

- Det är bra för äldre att hålla hjärnan i gång, förklarade han och skrattade lätt.

Faktum är att bridge kan förena unga och gamla.

- 11-åringar kan spela tillsammans med 70-80-åringar. Oftast är de unga mycket bra på att komma ihåg spelet, fortsatte Dellestrand.

- Tycker man om att spela kort är det bridge som gäller, konstaterade Margot Sivelind.

- Den ena gången är inte den andra lik, fyllde Dorothy Tägt i, innan hon och fru Sivelind lämnade lokalen för lunchuppehåll.

Barkenträffen som var en silvertävling på distriktsnivå lockade lokala deltagare, liksom spelare från bland annat Örebro, Västerås, Falun, Hallstahammar och Orust. Vem som vann lördagens tävling och de övriga resultaten från tävlingen redovisas i en separat notis under veckan.

LOTTA OLIN

Mer läsning

Annons