Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krafttag mot klottrare

Annons

- Vi måste ta fram pengar, klottret ska inte få sitta kvar på fastigheterna, säger kommunalrådet Jonas Carlgren, m, som också är Brottsförebyggande rådets ordförande.

I gårdagens tidning berättade Sonny Fredriksson, att det inte finns resurser att ta bort klottret från Vasahallen. De första beräkningarna pekade mot att det skulle kosta omkring 60 000 att ta bort klottret. Men en noggrannare undersökning visar att kostnaden kan bli närmare 100 000 kronor.

- Under de senaste månaderna har vi drabbats av omfattande skadegörelse, säger kultur- och fritidschefen Kjell Rosén. Tyvärr har vi inga pengar att städa efter klottrarnas framfart. Vi har redan fullt upp med att försöka få vår budget att gå ihop. Det här är sådant som vi inte kan räkna med ska hända, i alla fall inte av den här omfattningen. Det som hänt får till konsekvens att vi måste lyfta frågan både till kommunstyrelsen och till Brottsförebyggande rådet.

Jonas Carlgren berättar att man redan haft en första träff med några fastighetsägare i centrum. Ett möte som ska följas med en träff med medlemmar ur Köpmannaföreningen.

- Hela stan är full av klotter. Så här ska vi inte ha det i kommunen. I det läge vi hamnat måste vi nog göra omprioriteringar i vår budget för att få loss pengar till saneringen av de kommunala fastigheterna. Det här är underhållskostnader som man inte räknat med.

Mer läsning

Annons