Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kraftsamling mot våldet

Annons

På onsdag kommer Borlänge att manifestera mot det oprovocerade våldet i Borlänge centrum. Initiativtagare till manifestation kommer från Arbetarekommunen och det lokala brottsförebyggande rådet.

- Vi samlas på Sveatorget klockan 16.30. En halvtimme senare är det avmarsch till Speakers corner, säger Kenneth Persson, ordförande i lokala brottsförebyggande rådet.

Redan nu är det klart att alla partier som finns i fullmäktige ställer sig bakom. Huvudtalare blir Tommy Hvenström.

- Förmodligen kommer det även någon från målarfacket. Om inte så är det LO-sektionens ordförande Doris Brodén som talar, säger Kenneth Persson.

Förutom talen kommer Cilla Rhodin att läsa dikt och Camilla Sörman och Peter Eriksson från Borlänge musikteater sjunger två stillsamma melodier, The Prayer och Amazing Grace.

Förhoppningen från arrangörerna är att så många som möjligt sluter upp för att visa sin åsikt mot våldet.

På tidningarnas insändarsidor har flera skribenter påtalat att inte mycket hände efter den förra manifestation från Sveatorget. Nu ser det emellertid annorlunda ut.

- Nej, nu ska vi göra en uppföljning efter en tid. Vi ska visa att det inte är bara tomt prat. Bara vi gjort manifestationen så kommer vi att börja arbetet. Redan nu har vi en del på gång, lovar Kenneth Persson.

JAN KORSGREN

Mer läsning

Annons