Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kostsamordnare och skolor får uppmuntran

Annons

I december i fjol tog nämnden beslutet att tillsätta en arbetsgrupp för att ta fram lämpliga pris- och stipendiekandidater och nu är 2003 års värdiga mottagare utsedda.

Glad natur och lyckliga djur-om alla jobbade som kommunens kostsamordnare Monika Ahrås skulle det vara en av de positiva biverkningarna.

En friskare, matgladare skolvardag är ett av målen och Monika har bland annat kämpat för att medvetandegöra vad som egentligen finns i "skräpmat" och sockeröverfyllda färdigrätter.

Nu får Ahrås miljö- och hälsoskyddsnämndens uppmuntran i form av halva miljöstipendiet för sitt arbete med att hjälpa kommunens skolor och förskolor att succesivt gå över till ekologiska livsmedel. De resterande stipendiepengarna, 5000 kronor, går till Fredriksbergs rektorsområde som arbetat för att få utmärkelsen Miljöskola av myndigheten för skolutveckling.

Miljöpriset á 10000 kronor får förskolan Stensveden för fortsatt pedagogiskt och praktiskt arbete med hälso- arbetsmiljö- och miljöfrågor och för att de behållit utmärkelsen Miljöskola.

LENA RELTE

Mer läsning

Annons