Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kortare väntetider för körkort i Dalarna

/
  • Skylten behöver inte sitta på längre än nödvändigt. Dalarna har bland de kortaste väntetiderna för uppkörning i landet. Foto: Arkiv

Annons

- Det är ju många som kommer på så här mitt i högsommaren att de vill ha körkort, säger Lars Hoffman, chef på förarenheten på Vägverket i Gävle och Dalarna.

Under sommarmånaderna kommer många stockholmare till Dalarna för att gå intensivkurser och förhoppningsvis få sitt körkort i handen innan hösten. Och enligt Lars Hoffman ser det bra ut i Dalarna jämfört med storstadsregionerna.

- Säg att du anmäler att du vill ha en uppkörningstid för ett b-körkort i dag. Då har vi nästa strötid i Falun den 27 juli och i Hedemora 26 juli. I Borlänge är nästa tid 7 augusti. Det kan jämföras med stockholmsregionen där nästa lediga tid är 19 september och i Skåne i slutet av augusti, säger Lars Hoffman.

Även teoriprov, eller så kallat kunskapsprov, är lättare att få skriva i Dalarna. Nästa strötid, alltså enstaka tid, för kunskapsprov är om någon vecka. Det är nästan två månader tidigare än i Stockholm.

- Vi har lyckats hålla väntetiderna kortare i år än tidigare sommrar, så det har faktiskt blivit bättre, menar Lars Hoffman.

Mer läsning

Annons