Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kortare sommarlov

Annons

Frida Thurgren och Rebecka Wallerstein, 9a, har arbetat stenhårt de sista veckorna och deras betyg är redan satta.

- Det är klart att det är bra att det erbjuds för de som behöver det, men de kan inte kräva det här. Det kommer inte att finnas många som vill gå till skolan efter den 6 juni, säger Rebecka Wallerstein.

På Gylleskolan har man den senaste veckan förlängt skoldagarna så att de som har behövt skulle kunna jobba in missad tid. Men det har varit tomt i lokalerna, berättar några Gylleelever.

Enligt Marianne Nordlöf har niorna på Maserskolan och Gylleskolan bara tagit igen tre dagar av tio skoldagar. Sju dagar återstår alltså och de ses som obligatoriska skoldagar. Andreas Fridolfsson är so- och mattelärare på Gylleskolan och han är förvånad över beslutet.

- Det kommer att bli svårt att få dit lärare. Vi har ju arbetat våra timmar och betygskonferenserna är gjorda och själv kan jag inte jobba, jag ska resa bort, säger Andreas Fridolfsson.

Han berättar att Gylleskolan den senaste veckan ordnat öppna stugor där eleverna har kunnat läsa in de ämnen de velat, främst

kärnämnen.

- Det känns ju tråkigt att strejken gått ut över eleverna och att jag inte fick avsluta terminen med niorna som jag haft i tre år, säger Andreas Fridolfsson.

ÅSA JOHANSSON

Mer läsning

Annons