Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kort från ungdomstinget

Annons

Bland annat undrade ungdomarna varför isen i ABB-hallen måste tas bort så tidigt. De fick svaret att när hockeyserierna är över för säsongen, slutar man helt enkelt att hålla isen frusen, eftersom det då inte längre finns behov av konstgjord halka.

Vart tog äventyrsbadet vägen, frågade sig ungdomarna och fick löfte om ett genomfört plaskparadis inom mandatperioden, 2002-2006.

Önskemålen om omklädningsrum på Stensveden kan däremot inte uppfyllas enligt politiker och tjänstemän, eftersom det inte finns pengar att investera och tillgodose fotbollsklubbarnas begäran.

"Ska man sänka rösträttsåldern till 16 år i kommunvalet?" undrade ungdomarna och fick svar att kommunstyrelsen diskuterat möjligheten. En snabb undersökning via handuppräckning på plats, visade att majoriteten av ungdomarna skulle rösta om de fick möjlighet.

Ett ganska rakt nej till hopptorn på badplatserna Skuthamn, Jägarnäs och i Nyhammar gav Tekniska kontoret de badglada.

Tekniska uttrycker funderingar över olycksrisken och avvaktar i väntan på bättre underlag om badtryggheten.

Men - konstaterar förvaltningen - visar det sig att man ändå kommer fram till att ett hopptorn bör finnas, så kan ett gjutet torn förmodligen bara bli aktuellt inom Jägarnäsbadet, eftersom de andra badplatserna inte har tillräckligt vattendjup.

Kostnaderna för ett eventuellt tornbygge ryms inte i ordinarie driftsbudget utan pengar måste i så fall sökas ur investeringsbudgeten.

Sommaren 2003 vandaliserades hopptornet i Sunnansjö och där kommer inget nytt torn i fråga, fastslår tekniska kontoret.

LENA RELTE

Mer läsning

Annons