Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Körskola i 3D

Annons

Kistaföretaget Division By Zero, som ligger bakom skärmen jdome, som tar användaren in i 3D-världen går nu in i ett ettårigt prrojekt tillsammans med Teknikdalens projekt Transport Business Booster, TBB.

Projektet jdome-tekniken kan användas i körskoleundervisning och vid förarprov. Andra områden som ska testas med jdome-simulering är mörkerkörning och vinterväglag på sommaren. Ett testlabb för ändamålet kommer också att sättas upp i Borlänge.

Division By Zero och TBB letar nu lämpliga samarbetspartners.

- Med jdome-tekniken blir plötsligt ganska avancerad simulering tillgänglig till en överkomlig kostnad för t ex körskolor, det var därför vi intresserade oss i tekniken, säger Karin Ringsby, projektledare hos Teknikdalen för Transport Business Booster.

- Jag har ju alltid vetat att tekniken kan användas för simulering. Det är otroligt roligt och spännande att få vara med i ett sådant här projekt med ett koncept man själv har skapat, säger John Nilsson, upphovsman till jDome.

Jdome-konceptet använder standardprodukter. Det som behövs är en dator, en hemmabioprojektor och standardmjukvara samt en portabel jdome-skärm för att det ska kännas som man är inne i simuleringen.

Mer läsning

Annons