Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Korsbefruktning som fungerar

Annons

Den glade spelmannen Pelle Lindström hade lockat en delvis ny publik till Ludvika Jazzklubb och 80-talet vänner av intensiv musik fick en verkligt fin kväll, där musiken och det avspända mellansnacket blev en fungerande helhet. Pelle botaniserade bland sina blueshjältar och saxbaserade Saxomania, som numera också fått in ett brassinstrument i besättningen genom Björn Askerlund, bjöd på ett par höjdpunkter för den mera traditionellt jazzfrälsta delen av publiken. Inte minst Francis Boland-Kenny Clarkes saxklassiker Sax no end - alla saxsektioners gesällprov - väckte jubel och får betyget MVG.

Gruppen består av idel rutinerade träblåsare framför ett ordentligt gungande komp med Kjell Malmestrand och John Haglund. Den sistnämnde trakterade också ett instrument som bäst kan beskrivas som en korsning mellan ett restaurangkök och en liten mekanisk verkstad (med strängar på) när Pelle sjöng I´m busted, den som de flesta mest är känd i Peter Carlssons version, Utbränd. På det hela taget var det en avspänd och skön stämning i källaren under Storgatan och man kom på sig med att leka med tanken om det skulle vara otänkbart att putta in den här kombinationen i nästa års Ludvika Blues.

Att det går alldeles utmärkt att leverera blueskänsla utan gitarrer, som låter som om de vore strängade med taggtråd, bevisade Pelle och gubbarna i Saxomania med all önskvärd tydlighet.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons