Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Körkortet lättare i Vansbro

Annons

Annika och Camilla bor hos Elisabeth och Kalle Björklund i Skamhed. De är släkt med Elisabeth vars son Patrik också tar körkort. Han klarade teoriprovet i onsdags, på fredag blir det Stockholmstjejernas tur. Får de godkönt på teorin ska de köra upp någon gång till hösten.

Camilla och Annika har inte haft någon brådska med att ta körkort. De bor båda centralt i Stockholm och tycker att de klarar sig bra utan bil.

Annika som är projektledare på ett friskoleföretag bor på S:t Eriksplan och arbetar på Karlaplan. Camilla bor i Solna. Hon är massageterapeut och har de flesta kunderna på företag i Stockholm.

- I Stockholm klarar man sig bra utan körkort. Kollektivtrafiken fungerar. Det är nästan krångligare att ha bil då det är svårt att hitta parkeringsplatser och dessutom dyrt.

Annika har varit på gång med körkortet i tio års tid men hon har inte haft något stort behov av det och annat har fått komma i första hand.

Nu funderar hon och pojkvännen på att skaffa sig ett hus utanför Stockholm, så då kan hon behöva både körkort och bil.

Folk på glesbygden har kanske en annan syn på behovet av körkort.

- Det var Kalle och Elisabeth som fick oss att satsa på körkortsutbildning i Vansbro. De tyckte det var förskräckligt att vi inte hade körkort, berättar tjejerna.

Nu har de intensivpluggat teori och övningskört med Tomas. Om allting går bra kan de snart bli bilförare.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons