Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Koreanska gisslan vädjar om hjälp

Annons

En av de sydkoreaner som hålls som gisslan av talibaner i Afghanistan ber i ett telefonsamtal om hjälp och om att hon och de andra 21 i gisslan snabbt ska bli befriade.

Samtalet kom sent på torsdagen och är den första kontakt gruppen haft med omvärlden sedan den kidnappades i förra veckan utanför Kabul.

Kvinnan tros vara den 32-åriga sköterskan Yoo Hyun-Joo som anslöt sig till gruppen för bara två veckor sedan.

Yoos bror säger till den sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap att han omedelbart kände igen sin systers röst.

Kvinnan säger att hon är tillsammans med 17 andra kvinnor och att männen hålls fängslade för sig. Hon visste inte att en man dödats, skriver CBS på sin hemsida.

Sydkoreanerna hade på torsdagen suttit som talibanernas gisslan i en vecka. Dödshotet har hängt över dem sedan de greps under en bussresa och i onsdags dödades gruppens ledare, pastor Bae Hyung-kyu. Trots att talibanerna hävdat att de övriga 22 skulle dödas med start natten mot torsdagen passerades tidsfristen utan några ytterligare besked om avrättningar.

Hoppet om att inga fler skulle dödas ökade sedan Sydkorea beslutat att skicka toppdiplomaten och presidentrådgivaren Baek Jong-chun till Afghanistan för att hjälpa den afghanska regeringen i förhandlingarna med kidnapparna. Han anländer under fredagen.

Talibanerna har givit den afghanska regeringen en lista med namn på fångar som de vill ha fria i en utväxling.

TT

Mer läsning

Annons