Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Körde utan körkort - 24 gånger

Annons

uEn man hemmahörande i Hedemora kommun har åtalats för en rad brott. Under ett års tid greps han vid 19 tillfällen för grov olovlig körning. Åtalet innehåller 53 punkter. Det första brottet begick han redan i september 2002.

Mannen som är 39 år har de senaste två åren kört bil vid 24 tillfällen utan att ha giltigt körkort. Detta enligt en stämningsansökan som inkom till Falu tingsrätt i början av veckan. Åtalet innehåller 53 åtalspunkter. Några av de brott mannen misstänks för begick han redan den 25 september 2002. Det sista brottet han är åtalad för ska han enligt åklagaren begått den 17 mars i år, då han greps för olovlig körning i Hedemora kommun.

Han är vidare misstänkt för tio fall av rattfylleri och narkotikabrott samt för tre fall av stöld och häleri.

Vid några tillfällen har mannen haft en 50-årig kvinna från Avesta med sig. Hon är misstänkt för ett fall av grov olovlig körning och för tre fall av rattfylla och narkotikabrott.

Mannen som vid 19 tillfällen mellan april 2003 och mars 2004 greps för grov olovlig körning, körde vid 16 av dessa tillfällen med olika bilar.

Bland de stölder han är misstänkt för ska han enligt åklagaren ha stulit 300 vattenmätare och fyra rostfria rör i november 2002. Stöldgodset som tillhörde Avesta kommun motsvarade ett värde av 20 000 kronor. Vidare har den misstänkte mannen enligt åklagaren haft en dator i bostaden som tillhörde socialförvaltningen i Hedemora kommun. Datorn kom den misstänkte över i slutet av maj 2003, hävdar åklagaren.

PETER SÖDERLUND

Mer läsning

Annons