Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Körde på tioårig pojke - nu åtalas bilföraren

Annons

Det var den 8 juni förra året som den tioåriga pojken och hans kompis kom cyklande på en väg i Sågmyra. Exakt vad som hände när den mötande bilen kom ur en skymd kurva är inte klart. I polisförhör har pojken som blev påkörd sagt att han cyklade om sin kompis i en uppförsbacke. Kompisen ropade åt honom att akta sig för bilen, och pojken ska då ha kört åt sidan och stannat.

Enligt kompisen var bilen över på deras sida av vägen när den kom emot dem.

Pojken träffades av fronten och tuppade av. Han har en minnesbild av att han ser gräs och ben omkring sig, sedan minns han inget förrän han vaknade upp efter operationerna på Linköpings universitetssjukhus. Dit flögs han akut på grund av sina svåra hand- och armskador. Den högra handen skars av i olyckan, så att endast en skinnbit höll den samman med armen. Genom specialistkirurgi kunde nya senor och artärer dras till handen, som syddes fast igen. Handleden stelopererades och pojken kan i dag använda handen till viss del även om ett finger fick amputeras.

Kvinnan som körde bilen har sagt att hon inte hade någon chans att väja för pojken, som ska ha vinglat ut i vägen. Hon hade precis kommit ur en skymd kurva och hann inte stanna bilen innan hon kört på pojken.

Hon åtalas nu för vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada, olovlig körning och förseelse mot fordonsförordningen.

KARIN WALLÉN

Mer läsning

Annons