Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Körde olovligt, igen

Annons

En vansbrobo i 40-års åldern har åtalats vid Mora tingsrätt för grov olovlig körning och för märkesförfalskning.

Mannen, som under flera år notoriskt kört bil trots att han saknar körkort, ertappades senast av polisen i början av september då han stoppades utmed Kapellgatan i centrala Vansbro. På bilen fanns ett giltigt skattekontrollmärke fastsatt som dock tillhörde en annan bil, något som betecknas som förfalskning.

För att förhindra fortsatt körning togs bilen i beslag av polisen och i ett särskilt yrkande i åtalet åberopas att bilen ska anses som förverkad. Mannen har erkänt gärningarna.

Rattfylleri gav fängelse

u En medelålders man, hemmahörande i Järna, har dömts till en månads fängelse av Falu tingsrätt för grovt rattfylleri. Det var i början av april som mannen stoppades i Hulån sedan polisen fått tips om den vingliga färden. Alkoholkoncentrationen i hans blod visade på 1,78 promille.

Mannen, som även tidigare dömts för olovlig körning, saknade även körkort och döms därför även för grov olovlig körning. En tidigare villkorlig dom förverkades och mannen ska utöver 500 kronor till brottsofferfonden även betala 280 kronor för statens kostnader för analysbeskedet av promillehalten.

Mer läsning

Annons