Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Körde in i sportbutik

Annons

En vådlig bilfärd i lördags morse tog slut mot Cykel och sports vägg. Från olycksplatsen fick föraren i 30-årsåldern och dennes passagerare åka ambulans till lasarettet i Mora.

Olyckan inträffade vid tretiden i lördags morse. Av allt att döma har den svarta bilen hållit hög fart. Där Järnvägsgatan ansluter till Västerdalsvägen har bilen sladdat mot trottoarkanten, rätat upp sig något och fortsatt rakt fram mot sportaffären. Innan bilen brakade in i gaveln på byggnaden körde den omkull en lyktstolpe.

En person som passerade olycksplatsen såg två personer ligga på marken, men då fanns det redan någon där som slagit larm om olyckan. När räddningskåren kom dit hittade de den kraftigt blödande föraren och passageraren bakom byggnaden där de satt i ett hörn chockade av det som hänt och av blodförlust. Föraren fick dropp då ambulansen förde de båda skadade till Mora.

Ett vittne hade uppfattat att det fanns fyra personer i bilen. Polisen sökte på platsen med hund men hittade ingen mer och passageraren försäkrade att de bara varit två personer i bilen vid olyckstillfället.

Polisen tog blodprov på föraren. Något resultat av det förelåg ännu inte i söndags.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons