Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köptempel inget för Hedemora

Annons

Jordens Vänner i Gagnef har alldeles rätt i det de säger under rubriken "Säg nej till köptemplen" i Ordet fritt.

Dalarnas profilering ska vara levande stadskärnor, fint bevarade kulturmiljöer där människor trivs, miljövänligt framställda lokala produkter samt lokalt hantverk och lokal konst. Det är inte bara en önskan. Det är även trenden.

Hedemora kommun har god bebyggd miljö i sin målsättning. I strid mot detta har kommunala tjänstemän sålt kommunal mark till en sådan multinationell köplådekedja som inte ens har kundunderlag i vår lilla kommun: Dalarnas äldsta stad. Och detta har de gjort innan och utan att politikerna ens visste om det.

Då får det bli ett grådaskigt traktorgarage om något år, som vanpryder stadens utkant.

Det som har framtidsutsikter i Hedemora däremot är en elitbagare mitt emot arbetsförmedlingen som öppnar om några dagar och thailändska delikatesser med personlig service som vill ha invigning med Dalarnas buddhistiska munk nästa måndag klockan 09.00 på morgonen.

Detta är beklagligt. När det för första gången under flera århundraden, eller kanske till och med för första gången sedan stenåldern, kommer en buddhistisk munk för att inviga någonting - då ska det var en måndagsmorgon när man är på jobbet och inte kan komma dit.

Dagmar M Vilarsborg

Mer läsning

Annons