Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köpte Wing-Wa-huset för 1 krona

Annons

- Vi tänkte först måla huset i en gul nyans men med tanke på smuts från riksvägen så väljer vi att måla det i en terrakottanyans. Den del som putsen rasat av ska vi sätta upp en panel på och ett skyddstak. Inne är huset i ett bättre skick än man kan tro, säger Bo Johansson.

Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade i går att avstå förköpsrätten och kommunchefen Kalle Gustafsson bedömer de unga köparna som seriösa efter de svar kommunen fått på alla kritiska frågor.

- När det är klart kommer vi att stå i korridorerna i stadshuset och applådera, lovar Gustafson.

Bo Johansson berättar att när han började förhandla så ville Lawrence Li ha 240 000 för fastigheten och det tyckte paret var okej som tomtpris om byggnaden revs. Efter dividerande och löfte om att det inte skulle bli en ny kinakrog i byggnaden så gjorde man upp om en krona.

- Hos kommunen trodde en del att vi bara var bulvaner för Li men tonläget blev annat när vi fick fram våra avsikter och klargjorde att så inte var fallet.

- Vi har lovat kommunen att huset inte kommer att bli något tillhåll för kriminella MC-gäng som Bandidos och det är lätt att lova.

- Nu ska vi rädda huset och grunden är att skapa positiva feedback. Därför börjar vi med fasaden. Något problem med byggnadsnämnden blir det inte, de tar emot det här med öppna armar.

När fasaden är fixad så tar paret sig an byggnaden kvadratmeter för kvadratmeter, våning för våning. Det rör sig om 1 500 kvadratmeter lokaler och lägenhetsytor.

- Vi börjar med bottenvåningen och satsar på att få den uthyrd. Sedan tar vi andra våningen och de fyra lägenheterna därefter. Jag och Jenny startar också ett företag som heter JB-Trading för det är livsprojektet, säger Bo Johansson.

Paret har två husrenoveringar med sig i bagaget, den senaste gäller gruvkassans kontor i Grängesberg som paret förvärvade på kronofogdens auktion och nu håller på att rusta.

- Vi har varit ute efter något annat också. Vi tittade på Källfallet i ett halvårs tid men gav upp då Källfallet är för stort och saknar värmesystem. Wing-wahusets lokaler känns mycket mer realistiskt att ta sig an. Dessutom så är läget bra för uthyrning med tanke på riksvägen, säger Bo Johansson.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons