Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kopparstaden ändrar sig - anställda får extrapengar

Annons

För en knapp månad sedan beslutade styrelsen att det inte skulle bli någon bonus för 2005. De anställda hade inte svarat tillräckligt positivt i den personalenkät som skickades ut under året. Då kunde det inte bli bonus för de anställda eftersom nöjdare personal var ett av kraven för att extrapengar skulle utbetalas.

De anställda var naturligtvis inte nöjda med det beskedet.

Nu har styrelsen kommit till ett nytt beslut. Vid ett extrainsatt möte den 20 mars, då man bara hade bonusfrågan på dagordningen, kom man fram till att personalen har gjort rätt för sina pengar. De heltidsanställda får 5 000 kronor och de som arbetar halvtid eller mindre får 2 500 kronor.

- Personalen har gjort ett bra jobb. Kopparstaden har visat sitt bästa ekonomiska resultat någonsin och kunderna har blivit nöjdare. Det visar vår enkät, säger Pär Nyberg.

Styrelsen vill fortsätta arbeta med bonus till personalen för år 2006 om de anställda uppfyller vissa krav. Hur kravlistan ska se ut har man inte kommit fram till än.

Den 5 april har styrelsen möte nästa gång och då ska Nyberg ha arbetat fram ett förslag.

- Förmodligen blir frågan om hur nöjd personalen är, inte med nästa år, däremot vill vi ha hög svarsfrekvens, säger Pär Nyberg.

Det kan bli så att det ställs krav på att en viss procent av personalen ska svara på enkäten för att det ska bli bonus men att det inte spelar någon roll hur de svarar.

- Den tidigare varianten har gjort att personalen skulle kunna fejka resultatet för att inte missa bonus. Det är inte bra, säger Nyberg.

KENNETH WESTERLUND

Mer läsning

Annons