Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kopparbergs blev störst i april

Annons

Uppstickaren Kopparbergs bryggeri har nu blivit störst på systembolaget med sitt starköl Sofiero Original visar aprilsiffrorna från Systembolaget.

Kopparbergs sålde under april nära 1,6 miljoner liter.

Sofiero Originals marsch upp till toppen av Systembolagets starkölslista är rekordartad. Sedan lanseringen för några månader sedan har säljsiffrorna pekat rakt upp men att Kopparbergs skulle bli öletta är en ren sensation.

Och priset är viktigt. Med sina 9,90 för en halvliters burk är Sofiero Original aggressivt prissatt och därmed ifrågasatt. Mest sprit för pengarna.

Svenska konsumenter tänker på "possenten" är etablerad sanning sedan chaterturismen började och som Kopparbergs utnyttjat aggressivt.

Carlsbergs Milleniumöl har mist ledartröjan för första gången på flera år.

Spendrups och Åbro har redan anklagat Kopparbergs för att fuska med alkoholhalten.

Spendrups öl Mariestads Export är nummer två på bolaget när totalvolymen räknats samman och Spendrups nya kvalitetsöl Wisby Pils som är lättdrucket som Löwenbrau och smakrikt som Old Gould kan glädja sig åt att ha blivit rankat som årets bästa öl i Dagens Industris årliga test av de nya ölen.

Ölmarknadens förlorare Carlsberg kan komma att köpas upp av brittiska Scottish & Newcastle när britterna sålt av sin pubdel skriver flera bryggeribedömare.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons