Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köpmän vill inte alltid ha gågata

Annons

- Vänsterpartiets motion behandlades i kommunstyrelsens allmänna utskott, och utskottet har föreslagit kommunstyrelsen att avslå motionen men föreslår att kommunstyrelsen tar upp diskussioner med köpmannaföreningen om att eventuellt förlänga "gågateperioden" med ett par veckor under sommaren.

- Närvik har tagit ställning mot att göra Storgatan till gågata hela året, säger Johnny Jones (c), ordförande i kommunstyrelsens allmänna utskott, som också påpekar att vänsterpartiet och alla andra partier har rätt att lägga fram vilka motioner de vill.

Köpmännen i Rättvik har trots att kommunstyrelsens allmänna utskott avslog motionen reagerat kraftigt mot förslaget.

- Vi trodde frågan var avgjord en gång för alla för några år sedan, men skulle debatten återuppstå kommer vi att göra allt för att kämpa mot. Att göra Storgatan till gågata hela året skulle ta död på handeln i Rättvik.

- Att Storgatan är gågata på sommaren är bra. Vi gör allt för att få vinterturister på väg till Sälen och Idre att handla här och vi ser att vi blir allt bättre på det. Kunderna måste då kunna köra in i centrum för att handla.

- Köpmännen lever med tuff konkurrens från Falun och Borlänge, och när förslag av den här typen väcks tycker jag det är på sin plats att fråga oss vad vi tycker, säger Lars Erik Hermansson.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons