Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köpcentrum byggs 1 mars

Annons

- Så nu finns inget planmässigt som hindrar att IBI börjar bygga på Lyviksberget, konstaterar stadsarkitekt Göran O Sundell.

Knud Lauridsen vid IBI som utvecklar det nya köpcentrumet Lyviksberget berättar att man nu lämnat ut bygget på räkning hos en rad stora byggföretag.

- Nu är de delar som inte vi rått över avklarade så nu handlar vi upp bygget. Avtalet med byggföretaget blir klart inom två till tre veckor. Vi planerar för en byggstart den 1 mars, berättar Lauridsen.

Han hoppas att under denna tid också att skriva kontrakt med den femte kedjan där planen medger en butiksyta på upp till 1200 kvadratmeter.

- Men det kan mycket väl bli så att vi landar med en butik på 900 kvadratmeter, förvarnar Knud Lauridsen som ser det som en stor fördel för projektet om man kan få klart med den femte hyresgästen redan innan bygget handlats upp och inletts.

Coop Sverige etablerar Coop Extra och Coop Bygg. Rusta etablerar sig i Ludvika och Jysk flyttar upp från nuvarande lokaler intill Matmagasinet.

Det nya området invigs våren 2008.

IBI bedömer att det finns ett kundunderlag på 75 000 innevånare i det naturliga upptagningsområdet och att det finns ett försäljningsunderlag på närmare 1,2 miljarder kronor.

Speciellt inom sällanköpshandeln bedöms det finnas en betydande affärschans för dem som etablerar sig.

Butiksladorna på Lyvikens köpcentrum ska byggas med en enhetlig färgsättning i en kombination av grått och svart.

Plåtfasaderna blir silverfärgade på grå betongsockel och trädelarna målas i svart.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons