Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kontrollerad ilska är konstruktiv

Annons

Försök nu att komma ihåg det ni nu klagar på och är så upprörda över. Och använda kritiken konstruktivt när ni alla har er chans att göra det. Nämligen, nästa gång det är dags att välja.

Då tar ni bara bort herr Hultqvist och hans glada gossar från maktens korridorer. Ni gör det genom att rösta borgerligt och göra det med så stor övervikt och så stor uppbyggd ilska och harm, att ni därmed ändar detta röda styre vi haft de senaste 60 åren - och som misshushållat med det, så till den milda grad, att vi i dag inte längre har något vi kan kalla för stad. Ni förstår väl vad jag säger? Jag säger, att det inte räcker med att snacka. Man måste ta händerna ur fickorna om man ska knyta händerna i vrede. Kom inte med snacket att det skulle vara högförräderi att rösta blått. Förstår ni inte, att om ni fortsätter att rösta traditionellt, alltså fortsätter att hålla dessa makt-misshushållare om axlarna trots deras flagranta misstag, genom att rösta som ni alltid gjort, som era föräldrar alltid gjort, fortsätter att försvara vad ni en gång trodde på, men blivit lurade på, inget annat för-tjänar än vad dessa fullkomliga odågor till politiker försett er med.

Om ni inte kan se felen hos dem och avsätta dem för det, då är det inte de som är dumma politiker, utan ni som förtjänar dem.

Lägg deras misstag i en vågskål fram till nästa val - och låt förnuftet avgöra. Om man förlorar nio matcher av tio så byter man inte ut hela laget - man satsar på en ny coach. Coachen föregår med gott exempel för han ska fixa så lagdelarna samarbetar.

Det är hög tid att bryta talesättet "vi har de politiker vi förtjänar". Vi ska ställa kraven och de ska vara förnuftiga, realistiska och inte minst moraliska. Därefter ska vi skaffa oss de företrädare vi kräver och är förtjänta av. Så det så!

Bygg nya broar

Mer läsning

Annons