Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kontrollera vart gåvorna går

Annons

Efter att ha sett tv-programmet Uppdrag granskning vill jag rikta en uppmaning till alla: När en anhörig eller vän dör, sätt gärna in pengar till olika fonder men gör det själv, betala inte via begravningsbyråer eller privatpersoner.

Det som visades i programmet är aktuellt i alla städer så länge begravningsbyråerna och andra berörda inte har bokföringsplikt.

Jag känner djupt för dem som under alla år har skänkt gåvor i tron att de sattes in på fondens konto i direkt anslutning till betalningen.

I en dimma av sorg har människor sett denna gåva som ett betydelsefullt ljus. En länk mellan den ofattbara sorgen till ett ljus som strålar mot framtiden.

Låt inte denna fina tradition stoppas av det faktum att girigheten och ondskan finns inom varje människa och att dessa tyvärr växer med hjälp av tillgängligheten till okontrollerade sedlar.

Alla i sammanhanget är naturligtvis förlåtna, men låt oss hjälpa varandra att inte fresta dem som är svaga.

Det svenska rättssystemet är uppbyggt för att hjälpa oss från att falla för många av livets frest-elser. I det här fallet har inte systemet hunnit med. Tills dess är det viktigt att vi alla hjälps åt.

Hjälp oss därför att låta detta budskap vandra från mun till mun.

En drabbad Hedemorabo

Mer läsning

Annons