Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kontakt med andevärlden

Annons

Medierna David Rogers från Storbritannien och Marcus Bezerra från Schweiz reser runt och säger sig hjälpa människor att komma i kontakt med andar. Nu besöker de Sverige i två veckor. Till Stjärnsunds herrgård är de inbjudna av Göran Lindkvist.

- Jag har sett dem föreläsa och är mycket imponerad, säger Göran. De är bland de bästa medierna i Europa.

David och Marcus anser att vi kommer från andevärlden och ska återvända dit. Livet på jorden är bara tillfälligt.

- Vi är inte siare som spår att du ska möta en mörk främling, säger David. Det är inget hokus pokus. Vi låter dig komma i kontakt med människor som stått dig nära.

De beskriver sina demonstrationer som positiva upplevelser.

- Vi skrämmer aldrig någon, försäkrar de. Ingen behöver oroa sig för elaka besökare från andevärlden. De som vill oss illa bryr sig inte tillräckligt mycket om oss för att komma tillbaka.

Hur känns det att motta budskap från andra sidan? Marcus menar att det är omöjligt att förklara.

- Det är en väldigt subjektiv upplevelse som är olika för alla medier. Vi använder olika sinnen. Ibland är det roligt, ibland känslosamt.

David och Marcus vill beteckna sin verksamhet som vetenskaplig.

- Det vi håller på med är inte övernaturligt. Vi tror inte att det är sant, vi vet att det är det. Med rätt instrument skulle det kunna bevisas, men vetenskapsmännen är inte intresserade, beklagar David.

De poängterar att deras livsåskådning inte är någon religion utan en filosofi.

- Vi driver ingen organisation som försöker värva medlemmar likt en sekt. Människor kommer till oss för att de själva vill. Vi tror inte på synd och straff . Däremot anser vi att var och en har ett ansvar för sitt liv. Alla har ett val.

AMANDA SÄFSTRÖM

Mer läsning

Annons