Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konsumbygge dröjer

Annons

- Vi är ännu inte klara med förstudien. Efter att den är klar ska det tas ett beslut och därefter följer en planeringstid på ett år.

- Det betyder att det blir inget bygge i år i alla fall, säger Lars Nilsson, etableringschef hos Coop (Konsum).

NLT berättade i september att Coop har planer på att bygga en ny butik i Ludvika. Man skissar på butiksytor på 3 000 - 3 500 kvadratmeter och att butikens årsomsättning ska ligga på 150 - 200 miljoner kronor. Antalet anställda beräknas till 25-30 heltider.

Det skulle i så fall bli den klart största livsmedelsbutiken i Ludvika. Matmagasinet har ytor på knappt 1 200 kvadratmeter och omsätter strax under 140 miljoner.

Lars Nilsson hoppades i höstas att förstudien skulle bli klar under våren 2003. Detta gäller fortfarande, men Coop har dragit ned lite på tempot.

- På grund av att riksvägsbygget dröjer så är det inte längre samma intensitet i frågan för vår del, säger Lars Nilsson.

Att riksvägsbygget ännu en gång skjutits på framtiden gör att möjligheterna har minskat att Coop genomför planerna inom de närmaste åren.

- Jag vill inte säga att riksvägsbygget är en förutsättning för att butiksbygget ska bli av. Men under alla omständigheter måste vi ta med de förändrade förutsättningarna i diskussionen, sade Lars Nilsson i höstas.

I dag gissar han att förstudien kring projektet kan bli klar framåt försommaren. Ett definitivt beslut i byggfrågan kan troligen vara att vänta under hösten.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons