Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konsumbutik försvinner - anställda besvikna på personalpolitiken

Annons

Konsumbutiken i Mora-Noret stängs redan den 31 augusti. Flera av de anställda i Noret-butiken säger att de inte ger mycket för Coop Konsums personalpolitik.

Som tidningen tidigare berättat anser Coop Konsum att Noret-butiken är olönsam. I Mora-Norets köpcentrum finns ett par andra större livsmedelshallar och enligt regionchef Per Alvén är konsumbutiken för liten för att kunna konkurrera om kundunderlaget.

Konsum sålde för ett antal år sedan mark till McDonald's, sannolikt ett försök att locka kunder även till Konsum, men med etableringen av hamburgeriet försvann utbyggnadsmöjligheterna för Konsum.

Alvén framhöll i början av juli att Coop Konsum har en god personalpolitik och att ansträngningar skulle göras för att försöka bereda de sju anställda fortsatt sysselsättning i Konsums andra verksamheter. Tre av de sju får eventuellt fortsatt anställning i butikerna i Mora centrum respektive Tuvan, men resterande fyra har inte fått något erbjudande. Dessutom användes en turordning vilket innebär att de tre som flyttar till de andra butikerna petar bort tre andra anställda. Kontentan blir därmed ändå att Mora tappar sju arbetstillfällen.

- Det har inte gjorts den minsta ansträngning från Coop Konsum för att bereda oss fortsatt anställning, säger de fyra som ser sin arbetsplats försvinna om en vecka.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons