Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konsum kan bli kvar

Annons

Och det blir Coop Konsum som driver butiken i Malungsfors åtta månader längre än man hade planerat.

Enligt Coop Konsum skulle butiken läggas ner sista oktober.

- Arbetet går nu ut på att vi ska försöka hitta en lösning som gör att butiken kommer i byns ägo, och nästa steg blir då att förhandla med Konsum om att ta över fastigheten, säger Dan Mattsson.

Han har ingått i den grupp som arbetat med att rädda butiken i Malungsfors.

- Det behövs inte så mycket förrän butiken kan ge ett nollresultat. Vi hoppas nu att Malungsforsborna i större utsträckning än tidigare handlar i butiken vilket då kommer att öka förutsättningarna för att vi skall få en butik kvar i Malungsfors, säger Dan Mattsson.

Den grupp som varit med i förhandlingarna som nu lett till detta positiva resultat har bestått av Dan Mattsson, Ture Olsson, Lars Nygårds och Lars Arvidsson.

De är mycket nöjda med det förhandlingsresultat man uppnått på bara några veckor.

- Vi vet ju att Konsum inte kommer att driva butiken vidare utan nu ligger ansvaret på oss att vi lyckas i vårat fortsatta arbete för att få till stånd en lösning med butiken. Och jag är övertygad om att vi kommer att lyckas med detta säger Dan Mattsson som är oerhört lättad och glad över den tidsfrist man fått för att rädda butiken kvar i Malungsfors.

Det utvecklingsbidrag som länsstyrelsen sagt ja till ges under förutsättning att man hittar en modell att driva butiken vidare.

När det gäller förhandlingar om att köpa loss fastigheten så att den hamnar i byns ägo kommer snarast att inledas säger Dan Mattsson som har stora förhoppningar om att den tidsfrist man nu fått kommer att leda till att inte affären i byn bara räddas utan att den även kommer att utvecklas i positiv riktning.

- Men i det här läget är det ytterst viktigt att Malungsforsborna visar att man vill ha kvar butiken. Och det kan bara ske på ett sätt. Nämligen att fler börjar handla sina varor i butiken säger Dan Mattsson.

Det utvecklingsbidrag som man kan räkna med från länsstyrelsen är 150 000 kronor men nu hoppas kommittén som arbetat för att rädda butiken att man genom att byborna ställer upp och köper sina varor kan nå ett nollresultat utan bidrag. Och under de närmaste åtta månaderna skall man arbeta fram hur butiken skall drivas vidare. För den sista juni nästa år kommer Konsums engagemang i Malungsforsbutiken att upphöra.

Men dagens glädjebesked är. Allt pekar mot att butiken i Malungsfors kommer att leva vidare även efter den 1 juli nästa år.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons